На 8 юни от 18:30 ч. гл. ас. д-р Цветан Мадански от катедра Икономика“

...
На 8 юни от 18:30 ч. гл. ас. д-р Цветан Мадански от катедра Икономика“
Коментари Харесай

120 години катедра „Икономика“: онлайн семинар „Брекзит и неговото отражение върху външната търговия на ЕС“

На 8 юни от 18:30 ч. гл. ас. доктор Цветан Мадански от катедра „ Икономика “ и Ирена Ставрева, шеф на отдел „ Митническа активност и методология “, Териториална дирекция Митница-Варна, ще изнесат онлайн семинар, отдаден на Брекзит и неговото отражение върху търговията на стоките, търгувани сред Обединеното кралство и държавите-членки на Европейския съюз.

По време на уебинара доктор Мадански и госпожа Ставрева ще се концентрират върху следните въпроси:
Как превръщането на Англия в трета страна в търговията с държавите-членки на Европейския съюз докара до основни промени и закъснение на доставките?Какви са наредбите на Споразумението за търговия и съдействие сред Европейския съюз и Англия?Какви са провокациите пред бизнеса във Англия и в държавите-членки на Европейски Съюз, които се сблъскват с напълно нова система от тарифни и нетарифни търговски бариери?
За присъединяване в семинара е належащо авансово да се регистрирате на следния линк:

След регистрация ще получите имейл с удостоверение и линк към семинара, както и алтернатива да добавите събитието към вашия Gmail календар.

_______________________

Катедра „ Икономика “ на Стопанския факултет е правоприемник на катедра „ Политическа спестовност “, основана с решение на Академичния съвет на СУ „ Св. Климент Охридски “ на 21 октомври 1902 година С Постановление на Министерския съвет от 1951 година Стопанският факултет е обособен от Софийския университет. Само катедра „ Политическа спестовност “ остава в границите на Университета и през 1953 година е обособена като независимо звено, директно подчинено на Ректората. Стопанският факултет на Софийския университет е възобновен с решение на Академичния съвет от 16 май 1990 година, с което катедра „ Икономика “ продължава своята активност и развиване. През 2022 година катедрата отбелязва своя 120-годишен празник със серия от събития, ориентирани към студентите и докторантите на Стопанския факултет и академичната общественост в страната и чужбина.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР